Patlatmalık Mısır 1 kg

Ürünler

Patlatmalık Mısır 1 kg

76.50

Patlatmalık mısır, Yerli tohumların çoğaltılarak olabildiğince temiz halde tarımı yapılıp katkı ve koruyucu maddeler kullanmaksızın paketlenmesi ile elde edilir. Hibrit olan patlatmalık mısırlara göre daha lezzetlidir. Olabildiğince kimyasaldan uzak halde elde edildiği için aroması daha güçlüdür…

patlatmalık mısır yedi değirmen

76.50

Sepete ekle

Patlatmalık Mısır

Patlatmalık mısır,  Yerli tohumların çoğaltılarak olabildiğince temiz halde tarımı yapılıp katkı ve koruyucu maddeler kullanmaksızın paketlenmesi ile elde edilir. Hibrit olan patlatmalık mısırlara göre daha lezzetlidir. Olabildiğince kimyasaldan uzak halde elde edildiği için aroması daha güçlüdür. Glikoz oranı genetiği değişmiş mısırlardaki glukoz oranına göre daha düşüktür. Şekeri çok hızlı çıkarmaz dolayısıyla daha fazla tüketebilirsiniz. Genetiği değişmiş tohumların bazıları insan biyolojisine uygun olmadığı için sadece ürün tarımındaki verim ya da raf ömrünü uzatmak için kullanılan dayanıklılık özellikleri sindirim açısından zararlıdır.

Çeşitli sağlık sorunlarına sebep olan bu durum ata tohumu kullanımının öneminin fark edilmesine de sebeptir. Her adımda darbe yiyen gıdayı en başından tohum halinden ele alarak doğal döngüdeki yaşam çizgisine zarar vermeyecek şekilde sofraya gelişini sağlayan yedi değirmen ürünlerini kullandığınızda her aşamada sarf edilen çabanın sonucunu ciddi şekilde hissedeceksiniz. Mısır patlatmayı bilmeyen yoktur ama tencerede mısır az yağ belki biraz tuz ola orta hararetli ateşte hafif kavrularak yapılır. Patlamaya başlayan mısırın kapağı kapatılarak tamamı patlaması beklenir. Patlayan mısıra yaygın olarak cin mısır da denilmektedir. Cin mısırda patlayan mısır ile aynı üründür. Farklı isim ile hitap edildiği için cin mısır denilmektedir. Cin mısır patlayan mısır anlamında kullanılmaktadır.

Patlatmalık mısır aldınız ve patlamıyorsa sebebi nedir; Yaşadığınız şehir fazla nemli olabilir. Mısırı sakladığınız yer nemli olabilir, Patlatmalık mısırınız, aldığınız yerde iyice kurutulmamış olabilir. Patlamayan mısırınızın yeniden patlayabilmesi için, varsa doğrudan güneş alan bir yere sermeli ya da bir tepsi içinde kaloriferin üstüne, ya da fanlı bir fırında 35-40 derece fırın içinde birkaç saat kurutulmalıdır.

Yedi Değirmen, Mısırınız böceklendi ise ne yaparsınız, yedi değirmen mısırı hatta tüm baklagillerinin böceklenme ihtimali çok yüksektir. Çünkü raf ömrünü uzatacak korucular kullanılmamaktadır. Yaşayan tohumun kısırlaşması ya da doğal döngüdeki hareketlerini durdurulmasına yönelik kimyasallar sağlıklı gıdaya yapılmış en büyük zarardır. Bu sebeple mısırınız böceklenmesi demek mısırınız canlı ve sağlıklı olduğunu gösterir. Sağlıklı mısırınızı korumak için buz dolabında saklayabilirsiniz. Böceklenen mısırınız içinde böcekli mısırları ayıklayıp tüketime devam edebilirsiniz.

Canlı gıda hayat verir. Ölü gıda hayat alır.

Yedi Değirmen Patlatmalık Mısır

patlatmalık mısır
Yedi Değirmen Patlatmalık Mısır
Ağırlık 1000 g

Yorumlar

  1. Nilay

    Sağlıklı beslenmeye önem verdiğim için denemek istedim. Alırken, doğal ama acaba tadı güzel mi diye düşünmüştüm. Çocuklar da dahil biz ailecek çok beğendik. Patlaması da gayet güzeldi. beni çok eskilere götürdü. İçerik olarak temizliğini, tadını, sadeliğini kaybetmemiş sanki.
    Bu değerli çalışmalarınız için tüm ekibinize çok teşekkürler. Her şeyin bu kadar kirletildiği bir dönemde çok kıymetli ve zorlu bir iş yapıyorsunuz. Bilinçlenen kişilerin artması umudu ile. Selamlar.

  2. Ayşe Enver

    Her siparişime mutlaka eklediğim ürün

İnceleme ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir