Yerli Soğan 5 kg.

 40,00

Soğan, insan sağlığı için en değerli besinlerdendir. Son dönemde takviye alınması önerilen zengin probiyotik kaynağıdır. Soğan tohumu ve üretimi o kadar bozuldu ki, bağırsak sistemini düzeltsin diye alınan probiyotik kaynağı soğan daha büyük zarar veriyor. #yedi_degirmen soğanın tarımını yaparken gördü ki, soğan tehlikeli bir gıda, ticari olarak üretimi yapılan soğan için en verimli tohum seçiliyor, yerli tohum arayışında olanlar zarar edeceğini biliyor. Soğan tarlada iken mantar ilacı veriliyor. İşçilik maliyetini düşürmek için ot ilacı veriliyor. En tehlikelisi ise hasata yakın hormon verilerek soğan şişiriliyor. Hasatta bir sprey kısırlaştırıcı verilerek soğanın yürümesi engellenerek donması sağlanıyor. #yedi_degirmen bu yüzden geçen yıl soğan üretimine karar verdi. Atalık tohum soğanı temiz bir toprakta ilaçsız gübresiz yetiştirdi. Hormon ve kısırlaştırıcı kullandı çünkü zarar etmeyi kim isterdi ki 😅 ŞAKA bir yana hormon verilmeden soğanlar daha ufak oldu. Kısırlaştırıcı vermeden depo ömrü nasıl uzatılır diye araştırınca, soğanın toprakta kalma süresi artırıp, kabuk rengi koyulaşana çiftçinin deyimiyle soğan güneşle pişene kadar hasat edilmedi. Hasatı yapılırken zirai alet kullanılmadı ki aletin soğana çarpan parçaları yüzünden yaralanıp çürümesin. Günlerce güneş altında el ile soğan söküm yapıldı. Sökülen soğan toprak üstünde birkaç gün daha kurutuldu. Sonra dallarından ayrılarak file çuvallara konulup ağzı dikildi. İşte bu yolculuktan sonra soğanın tanıda baktığımda sonuç inanılmaz. Öyle lezzetli bir aroması var ki, biz kendimize zulmetmişiz dedik fakat bunu bilmek yeterli mi? Hayır ama ne yediğimizi bilmek, taleplerimizi değiştirecektir. Soğanın bu şekilde üretiminde oluşan lezzet farkını görmek bize zaten çok şey öğretti. Aroması, kokusu, rengi tabiatına aykırı olmayan canlı ürünler bedene şifadır. Bu bilince sahip ama böyle temiz ürünler bulamayanlar için paylaşıyoruz. Üretim aşamasındaki heyecanımınızı, stresimizi ve kaygılarılarımızı az da olsa paylaşmaya çalıştık şimdi de beraber yetiştirdiğimiz temiz soğanı paylaşmaktan mutluyuz. Tarlanın en üst segment soğanlarını paylaşıyoruz ama yine de ufaktır.

172 adet stokta

Kategoriler:

Açıklama

Soğan, insan sağlığı için en değerli besinlerdendir. Son dönemde takviye alınması önerilen zengin probiyotik kaynağıdır. Soğan tohumu ve üretimi o kadar bozuldu ki, bağırsak sistemini düzeltsin diye alınan probiyotik kaynağı soğan daha büyük zarar veriyor. #yedi_degirmen soğanın tarımını yaparken gördü ki, soğan tehlikeli bir gıda, ticari olarak üretimi yapılan soğan için en verimli tohum seçiliyor, yerli tohum arayışında olanlar zarar edeceğini biliyor. Soğan tarlada iken mantar ilacı veriliyor. İşçilik maliyetini düşürmek için ot ilacı veriliyor. En tehlikelisi ise hasata yakın hormon verilerek soğan şişiriliyor. Hasatta bir sprey kısırlaştırıcı verilerek soğanın yürümesi engellenerek donması sağlanıyor. #yedi_degirmen bu yüzden geçen yıl soğan üretimine karar verdi. Atalık tohum soğanı temiz bir toprakta ilaçsız gübresiz yetiştirdi. Hormon ve kısırlaştırıcı kullandı çünkü zarar etmeyi kim isterdi ki 😅 ŞAKA bir yana hormon verilmeden soğanlar daha ufak oldu. Kısırlaştırıcı vermeden depo ömrü nasıl uzatılır diye araştırınca, soğanın toprakta kalma süresi artırıp, kabuk rengi koyulaşana çiftçinin deyimiyle soğan güneşle pişene kadar hasat edilmedi. Hasatı yapılırken zirai alet kullanılmadı ki aletin soğana çarpan parçaları yüzünden yaralanıp çürümesin. Günlerce güneş altında el ile soğan söküm yapıldı. Sökülen soğan toprak üstünde birkaç gün daha kurutuldu. Sonra dallarından ayrılarak file çuvallara konulup ağzı dikildi. İşte bu yolculuktan sonra soğanın tanıda baktığımda sonuç inanılmaz. Öyle lezzetli bir aroması var ki, biz kendimize zulmetmişiz dedik fakat bunu bilmek yeterli mi? Hayır ama ne yediğimizi bilmek, taleplerimizi değiştirecektir. Soğanın bu şekilde üretiminde oluşan lezzet farkını görmek bize zaten çok şey öğretti. Aroması, kokusu, rengi tabiatına aykırı olmayan canlı ürünler bedene şifadır. Bu bilince sahip ama böyle temiz ürünler bulamayanlar için paylaşıyoruz. Üretim aşamasındaki heyecanımınızı, stresimizi ve kaygılarılarımızı az da olsa paylaşmaya çalıştık şimdi de beraber yetiştirdiğimiz temiz soğanı paylaşmaktan mutluyuz. Tarlanın en üst segment soğanlarını paylaşıyoruz ama yine de ufaktır.

Ek bilgi

Ağırlık 1 kg

İncelemeler

Henüz inceleme yapılmadı.

“Yerli Soğan 5 kg.” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir